!!!!! VI HAR OPRYDNINGSSALG -- 40 % PÅ ALT I BUTIKKEN !!!!!!!

Tagine med Fisk og Peber

Ingredienser:

  • 1 ½ kg fisk (merla) i stor størrelse
  • 1 stk løg skæres i skiver
  • 2 stk tomater skæres i skiver
  • ½ rød peber, ½ grøn peber, ½ orange peber
  • 3 skiver citron
  • 2 dl vand
  • 2 spiseske hakket koriander og bredbladet persille
  • 1 teske salt
  • 1 teske sort peber
  • 1 teske paprika
  • ½ teske spidskommen
  • 2 stk hakket hvidløg
  • Saft af ½ citron
  • ½ glas olivenolie og madolie blandet

 

Lav en marinade af koriander, bredbladet persille, sort peber, paprika, spidskommen, salt, hvidløg, citronsaft, salatolie og olivenolie.

Skær fisken i skiver og læg den i marinaden og stil den i køleskabet i et par timer.
Læg runde tomater og løg i skiver i bunden af taginen og resten af fisken med marinaden ovenpå.
Læg strimer af peberfrugt på og 3 skiver citron.
Tilsæt lidt vand og luk taginen med låg. 

Læg den i oven over middel varme, ca.150C til maden er færdig, og mellem blus på gas komfur.

En tagine, tilberedes normalt i ovnen eller over grillen med indirekte varme. Ukogte ingredienser og marinade, sættes i taginen og lukkes derefter med låg, før man sætter den ind til varmen. Man kan servere brød eller couscous til retterne, hvor man topper maden med diverse urter som persille eller koriander.