Tagine med Courgette og Rejer

Ingredienser:

  • 500 gram store rejer
  • 3 stk hakket tomater
  • 4 spiseske salatolie
  • 4 stk små hvidløg
  • ½ teske spidskommen
  • ½ tsk Gurkemeje
  • 1 teske tomatpure
  • 1 stk chili (hakket)
  • 2 stk courgette
  • 1 teske frisk ingefær
  • 1 spiseske citronsaft

 

Bland tomaterne med lidt olie og tilsæt derefter hvidløg, salt, sort peber, spidskommen, gurkemeje, tomatpure og chili.

Skær courgetten i lange tykke strimler på ca 5 cm, og tilsæt det så og rør rundt.
Tilsæt derefter revet ingefær, citronsaft og rejerne.

Sæt låg på taginen, og ind i oven med middel varme ca.150C, eller mellem blus på gas komfur til retten er færdig.

 

Til at pynte med skal man bruge bredbladet persille.

 

En tagine, tilberedes normalt i ovnen eller over grillen med indirekte varme. Ukogte ingredienser og marinade, sættes i taginen og lukkes derefter med låg, før man sætter den ind til varmen. Man kan servere brød eller couscous til retterne, hvor man topper maden med diverse urter som persille eller koriander.