Tagine med Kød og 7 Slags Grøntsager

Ingredienser:

  • 1 kg kød
  • 1 dl blandning af olivenolie og madolie
  • ½ spiseske salt
  • 3 stk små hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 teske ingefær
  • 1 teske sort peber
  • Farvet safran
  • 1 stk tomat
  • 1 stk løg
  • Store radiser
  • 2 stk store kartofler
  • 3 stk gulerødder
  • 2 stk courgette
  • 1 skål ærter
  • 3 dl vand
  • 1 spiseske hakket bredbladet persille

 

Fremgangsmåde:

Bland olie og kød sammen hakket hvidløg, paprika, revet ingefær, sort peber, safran og rør det hele godt sammen i taginen. 

Rens grøntsagerne og skræl dem.
Skær tomaterne i tern, og skær løg, kartofler og radiser i runde skiver.
Skær gulerødder og courgette i lange strimler (ca. 5 cm).

Tilsæt alle grøntsagerne ovenpå kødet, og drys med bredbladet persille.

Sæt låg over taginen og ind i oven eller griller over middel varme ca. 150C, eller mellem blus på gas komfur til retten er færdig.

 

En tagine, tilberedes normalt i ovnen eller over grillen med indirekte varme. Ukogte ingredienser og marinade, sættes i taginen og lukkes derefter med låg, før man sætter den ind til varmen. Man kan servere brød eller couscous til retterne, hvor man topper maden med diverse urter som persille eller koriander.