VI HAR FERIE LUKKET FRA D. 10 OKTOBER TIL OG MED D. 20 OKTOBER

Tagine med Kylling og Gulerødder

Ingredienser:

  • 1 ½ kg kylling
  • 1 teske ingefær
  • ½ tsk kanel
  • 1 teske sort peber
  • ¾ tsk salt
  • 1 dl blandning af olivenolie og madolie
  • 1 stk løg skåret i små stykker
  • 6 stk gulerødder
  • 2 dl vand
  • En håndful Lilla oliven / calmara oliven
  • ½ citron skåret i 4 stykker
  • 1 spiseskefuld persille hakket i små stykker

 

Lav en marinade af safran, revet ingefær, sort peber, salt, salatolie og olivenolie.
Skær kyllingen i 8 stykker.

Læg løgene i bunden af taginen, tilsæt kyllingen og derefter marinaden, og derefter vand.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver af 5 cm, og læg dem oven på kyllingen.
Sæt låg på taginen og sat den ind i oven. 
Lad det koge færdig med ca.150C, eller mellem blus på gas komfur til retten er færdig.

Tilsæt citronerne og oliven 5 min før retten er færdig.

 

En tagine, tilberedes normalt i ovnen eller over grillen med indirekte varme. Ukogte ingredienser og marinade, sættes i taginen og lukkes derefter med låg, før man sætter den ind til varmen. Man kan servere brød eller couscous til retterne, hvor man topper maden med diverse urter som persille eller koriander.