Tagine med Tunfisk og Selleri

Ingredienser:

  • 500 gram tunfisk
  • 1 stk knoldselleri
  • 1 kg fisk
  • 1 hakket løg
  • 2 stk gulerødder
  • 5spiseske hakket persille og bredbladet persille
  • ½ teske salt
  • ½ teske sort peber
  • 1 teske paprika
  • 1 teske spidskommen
  • Farvet safran
  • 3 stk hakket hvidløg
  • Saften af en halv citron
  • 1 dl blandning af olivenolie og madolie
  • 2 dl vand

Bland olie, salt, peber, paprika, spidskommen, hvidløg, løg, persille og saften af citronen.

Kom tunen i marinaden og stil dem i køleskabet.

Skær knoldselleri i otte både, og gulerødderne i runde skiver.
Læg gulerødderne i bunden af taginen og læg tunen ovenpå.

Derefter lægger du knoldselleri ovenpå fisken.
Så tager du resten af marinaden og lægger den ovenpå igen.

Tilsæt lidt vand og læg låg på, og kom taginen i oven eller på grillen.
Lad det koge til maden er færdig, middelvarme ca.150 C, eller mellem blus på gas komfur til retten er færdig.

 

En tagine, tilberedes normalt i ovnen eller over grillen med indirekte varme. Ukogte ingredienser og marinade, sættes i taginen og lukkes derefter med låg, før man sætter den ind til varmen. Man kan servere brød eller couscous til retterne, hvor man topper maden med diverse urter som persille eller koriander