!!!!! HUSK VI KUN ÅBENT I WEEKEND !!!!!!!

Tagine med Kød og Aubergine

Ingredienser:

  • 1 ½ kg kød
  • 1 dl blandning af olivenolie og madolie
  • 3 stk små hvidløg
  • Lidt salt
  • 1 teske ingefær
  • Farvet safran
  • 2 dl vand
  • 3 stk løg i tern
  • ½ kg aubergine
  • 1 stk æg der er rørt rundt
  • En skål hvid mel blandet med 2 stk bagepulver
  • 3 stk skårede tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 teske kanel

 

Tilsæt olie, kød, løg, hvidløg, salt, revet ingefær og safran i taginen.

Rør det sammen med løg, og læg dåsetomater og tomaterne i taginen med revet løg, olie, salt, kanel og flormelis.
Tilsæt lidt vand og læg låg på taginen.

Taginen sættes over middel varme ca.150 C i oven, eller mellem blus på gas komfur til det er færdig.

Skræl og skær auberginerne i runde skiver, drys med lidt salt og dyp dem i æg og mel inden du steger dem.

Når taginen er færdig pynter du med de stegte aubergine.

 

En tagine, tilberedes normalt i ovnen eller over grillen med indirekte varme. Ukogte ingredienser og marinade, sættes i taginen og lukkes derefter med låg, før man sætter den ind til varmen. Man kan servere brød eller couscous til retterne, hvor man topper maden med diverse urter som persille eller koriander.