Tagine med Kød, Ærter og Gulerødder

Ingredienser:

  • 1 kg kød
  • 1 dl blandning af olivenolie og madolie
  • 1 stk løg skåret i små stykker
  • Salt
  • 3 stk knust hvidløg
  • Farvet safran
  • 1 teske ingefær
  • 2 dl vand
  • 5 stk gulerødder
  • 250 gram ærter

 

Tilsæt olie, kød, løg, hvidløg, salt, safran, ingefær og rør det godt sammen.
Fjern det inderste af de skrællede gulerødder og skær dem i små halvmåner.
Tilsæt gulerødder og ærter i taginen.
Tilsæt lidt vand og sæt lågen på taginen.

Taginen sættes over middel varme ca.150 C i oven, eller mellem blus på gas komfur til det er færdig.

En tagine, tilberedes normalt i ovnen eller over grillen med indirekte varme. Ukogte ingredienser og marinade, sættes i taginen og lukkes derefter med låg, før man sætter den ind til varmen. Man kan servere brød eller couscous til retterne, hvor man topper maden med diverse urter som persille eller koriander.