VI HAR FERIE LUKKET FRA D. 10 OKTOBER TIL OG MED D. 20 OKTOBER

Tagine med Kylling og Pære


Ingredienser:

  • 1 stk kylling som vejer i alt ca 1 1/4 kg
  • 2 stk løg skåret i små stykker
  • 1 dl blandning af olivenolie og madolie
  • 1 tsk Salt
  • 1 Kanelstang
  • 1 tsk peber
  • Farvet safran
  • 1 teske ingefær
  • Lidt hakket persille
  • 2 dl vand

Forberedelse af pære:

  • 4 stk pære
  • 1 spiseske smør
  • ¼ tsk kanel
  • 1 spk rosenvand
  • 1 spk sukker
  • 1 spk honning

 

Tilsæt olie, løg, salt, kanelstang, safran, revet ingefær og koriander i taginen, og tilsæt kyllingen som er skåret i stykker og bland det hele godt sammen og kom vand i.

Skær pærerne i halve og kom dem i pære marinaden. Drys med sesamfrø og kom dem ovenpå kyllingen.

Luk taginen med låg og sæt den ind i oven med ca.150 C, eller mellem blus på gas komfur til retten er færdig.

 

En tagine, tilberedes normalt i ovnen eller over grillen med indirekte varme. Ukogte ingredienser og marinade, sættes i taginen og lukkes derefter med låg, før man sætter den ind til varmen. Man kan servere brød eller couscous til retterne, hvor man topper maden med diverse urter som persille eller koriander.