Tagine med Kød, Løg og Tomater

Ingredienser:

  • 1 kg kød
  • 1 dl blandning af olivenolie og madolie
  • 1 stk løg skåret i små stykker
  • ½ tsk Salt
  • 3 stk knust hvidløg
  • Farvet safran
  • 1 teske ingefær
  • ½ teske sort peber
  • 2 dl vand
  • 2 stk løg skåret i runde skiver
  • 4 stk tomater skåret i runde skiver
  • 1 ske hakket bredbladet persille

 

Bland olie, kød, hakket løg, hvidløg, salt, safran, ingefær, sort peber i taginen. 

Tilsæt derefter de runde skiver løg og tomater sammen med bredbladet persille.
Tilsat vand og luk tanginen med låg.

Taginen sættes over middel varme med ca. 150C i oven, eller mellem blus på gas komfur til retten er færdig.


En tagine, tilberedes normalt i ovnen eller over grillen med indirekte varme. Ukogte ingredienser og marinade, sættes i taginen og lukkes derefter med låg, før man sætter den ind til varmen. Man kan servere brød eller couscous til retterne, hvor man topper maden med diverse urter som persille eller koriander.