Historien Om Tagine Retter

En tagine er et historisk nord afrikansk Berber fad, der er opkaldt efter den ler baserede pot, hvor i retterne er kogt.
Den traditionelle metode til madlavning med en tagine er at placere det over kul.
Marokkanske tagine retter er langsom kogte krydrede gryderetter, typisk lavet med kød, fjerkræ eller fisk sammen med grøntsager eller frugt. Krydderier som nødder og tørret frugt er også brugt. Almindelige krydderier omfatter ingefær, spids kommen, gurkemeje, kanel og safran. Paprika og chili anvendes i vegetabilsk tagine. Den søde og sure kombination er almindelig i tagine retter som lam og krydderier. Retterne serveres generelt med brød. Fordi den kegleformede låg tagine pot fælder damp og beholder den kondenseret væske, er en minimal mængde vand der er nødvendig for at tilberede kød og grøntsager. Denne metode til madlavning er praktisk i områder, hvor vandforsyningen er begrænset eller hvor offentlig vand er endnu ikke tilgængelig.

Hvis man ikke anvender kul, kan taginen tilberedes i ovnen eller på gasblus. Retterne, kan også tilberedes i en gryde, hvis man ikke har tagine.

Nedenfor, har vi delt en video der viser hvordan man laver mad med tagine.